Έχεις πια απογοητευτεί από τη διαρκή προσπάθεια να τιθασεύσεις τα μαλλιά σου και παρά τις προσπάθειες και τα διάφορα προϊόντα ,το αποτέλεσμα δεν σε ικανοποιεί;
Λοιπόν, δεν συμβαίνει μόνο σε σένα! Πολλές γυναίκες αναγκάζονται να ασχολούνται ώρες με το να κάνουν τα μαλλιά τους να πειθαρχήσουν και να γλιτώσουν το ενοχλητικό φριζάρισμα.
Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.. Πριν βάλουμε στην “φαρέτρα” μας τα σωστά όπλα, ας δούμε μαζί τις αιτίες του κακού και τους τρόπους αντιμετώπισης τους.
Πρώτος και σημαντικός λόγος φριζαρίσματος αποτελεί η έλλειψη υγρασίας. Οι πόροι της τρίχας ανοίγουν προσπαθώντας να αποκτήσουν την χαμένη υγρασία τους από την ατμόσφαιρα. Το αποτέλεσμα; Φριζάρισμα και παντελής έλλειψη ελέγχου του χτενίσματος.
Μαζί με την έλλειψη υγρασίας και τις καιρικές συνθήκες, υπάρχουν μερικοί ακόμη λόγοι που συντελούν στο φριζάρισμα
1. Ποια είναι η θερμοκρασία που επιλέγετε για να λούσετε τα μαλλιά σας;
Όσο χαλαρωτικό κι αν φαίνεται το πολύ ζεστό νερό στο λούσιμο, τόσο καταστροφικό τελικά είναι και για το μαλλί αλλά και για το δέρμα. Όλοι γνωρίζουμε πως όσο πιο ζεστό είναι το νερό, τόσο πιο εύκολα αφαιρείται το λίπος από το δέρμα. Έτσι, έχοντας χαθεί τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής, έχουμε σαν αποτέλεσμα η τρίχα ν’ αφυδατώνεται και να δείχνει το μαλλί μας φριζαρισμένο, ατίθασο και θαμπό.
Τι κάνουμε: Μειώνουμε τη θερμοκρασία του νερού καθώς και τον χρόνο λουσίματος. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο περιποιούμαστε σωστά το μαλλί, αλλά βοηθάμε και το περιβάλλον, εξοικονομώντας νερό.
2. Συχνή χρήση ηλεκτρικών εργαλείων για styling.
Η υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσσουν αυτά τα εργαλεία, εξατμίζει την φυσική υγρασία της τρίχας και καταστρέφει το μαλλί.
Τι κάνουμε: Η απόλυτη λύση είναι να μην χρησιμοποιούμε καθόλου μπουκλιέρες, πιστολάκι για τα μαλλιά, ισιωτικό σίδερο. Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εφικτό από όλες μας, ας προσπαθήσουμε να τα χρησιμοποιούμε λιγότερο συχνά και πάντα μαζί με θερμο-προστατευτικά προϊόντα styling
3. Επιλογή σαμπουάν και συχνό λούσιμο.
Πολλά σαμπουάν είναι σκληρά με τα μαλλιά μας και οδηγούν στο φριζάρισμα, τη θαμπάδα ή και το σπάσιμο της τρίχας. Επίσης ,το ίδιο αποτέλεσμα έχει και το συχνό λούσιμο.
Τι κάνουμε: Λουζόμαστε 2 με 3 φορές την εβδομάδα και υιοθετούμε τη χρήση ενός ΗΠΙΟΥ ενυδατικού σαμπουάν και «conditioner» (σε επόμενο άρθρο μας θα δούμε τις διαφορές ενός πραγματικού conditioner από μια μαλακτική). Έτσι, κλειδώνει η υγρασία της τρίχας και το μαλλί δεν φριζάρει και δείχνει υγιές.
4. Κατεστραμμένες άκρες, ψαλίδα.
Όταν οι άκρες σπάνε, η τρίχα σχίζετε στην μέση εμφανίζοντας την γνωστή ανεπιθύμητη ψαλίδα. Η «πληγή» που δημιουργείται στην τρίχα την αφυδατώνει, καθιστώντας τα μαλλιά μας ευαίσθητα, άτονα, με ακόμη εντονότερο φριζάρισμα.
Τι κάνουμε: Προγραμματίζουμε κούρεμα το αργότερο κάθε 2 μήνες, καθαρίζοντας τις άκρες για να μην προχωρήσει η ψαλίδα .Απαραίτητο είναι είτε ένα καλό έλαιο μαλλιών είτε ένας ορός μεταξιού που θα τα χρησιμοποιούμε κάθε μέρα
5. Τύλιγμα με πετσέτα.
Αποφύγετε να αφήνετε το μαλλί τυλιγμένο με πετσέτα για ώρα. Απορροφάται μεγάλο μέρος της υγρασίας και μετά φριζάρουν. Ιδιαίτερα τα σγουρά μαλλιά!
Τι κάνουμε: «Ταμπονάρουμε» τα μαλλιά ώστε να φύγουν τα πολλά νερά χρησιμοποιώντας πετσέτα από μικρο-ίνες. Είναι πολύ πιο φιλική για την τρίχα, δεν οδηγεί στο φριζάρισμα, προστατεύει τα μαλλιά μας.
Παρόλα αυτά όμως, υπάρχει κι ο περιβαλλοντολογικός παράγοντας που δυσκολεύει την ζωή μας και που βοηθά το φριζάρισμα.
Κι εδώ σας έχω τη λύση και λέγεται «SMOOTHING» από την σειρά που δημιουργήθηκε και μεγαλουργεί στο L.A. την πασίγνωστη MACADAMIA. Το μοναδικό “Anti-Frizz” σαμπουάν και conditioner, περιέχει το έλαιο από τον καρπό macadamia που μιμείται το φυσικό έλαιο του οργανισμού, δίνοντας στην τρίχα και το δέρμα, την ενυδάτωση που πρέπει να έχει. Υπερέχει όλων των άλλων ελαίων αφού απορροφάται πολύ πιο γρήγορα και θρέφει το μαλλί.
Χωρίς θειικά άλατα που είναι τα ιδανικά για θεραπεία ισιωτικής με κερατίνη.
Δοκιμάστε τα: